15 Haziran 2016 Çarşamba

La Roche-Posay Effaclar Yüz Yıkama Jeli - Yağlı ve Hassas Ciltler İçin

Herkese yeniden merhaba!
Uzun zamandır yazmak istediğim bu ürünü sonunda düzenli kullandığıma inandığım için yazabiliyorum. 



Effaclar Jel, 200 ml'lik tüp ambalajında satılıyor. Fiyatı satılan yere göre değişiklik gösterse de internet kampanyalarında ve indirimlerde oldukça uygun olabiliyor. Hatta bazen ikili setlerle en avantajlı şekilde sahip olabiliyorsunuz. 
La Roche-Posay'ın termal sularından çok memnunum, bittikçe alıyorum. Bu üründe de aynı termal sudan var ve hassas ciltlerdeki kızarıklığı, iritasyonu minimuma indiriyor, yatıştırmayı vaat ediyor.

Aslında benim cildim karma fakat yaz aylarında yağlıya dönük karma halini aldığı için bu ürün bana gayet uydu diyebilirim. Özellikle jel formdaki ürünlerde en büyük şikayetim yıkama sonrasındaki gerilme, kızarıklık ve tahriş hissidir. Nedense yağlı ciltler için olan temizleyicileri gıcır gıcır yapsın diye özellikle üretiyorlar galiba. Bu şekilde cildin nem dengesini bozan, sebum üretimini iyice tetikleyen ürünlerden uzak duruyorum. Fakat bunda hiç öyle bir sorun yaşamadım. Başlangıçta şeffaf görüntüsü ve Clinique'e benzeyen kokusu yüzünden biraz önyargılı davrandım fakat hiç korktuğum gibi olmadı. 



Cildimi gerdirmedi, kurutmadı, fazla sebum üretimine sebep olmadı. Hatta gıcır gıcır bile yapmadı yüzümü tam tersine normal su ile yıkamışım gibi hissettim. Sadece kir ve yağdan arınmış oldu. Bu yüzden hem yağlı hem de hassas ciltlere uygun olması konusunda kendimce hemfikirim. İçerdiği termal suyun da bu konuda etkisinin büyük olduğuna inanıyorum. 



Göz çevresine getirmeden nazikçe dairesel hareketlerle, kimi zaman yüz lifimle kimi zamanda ellerimle uyguluyorum. Temizleme sırasında oldukça iyi köpürüyor fakat bulaşık deterjanına benzeyen jeller gibi beyaz beyaz kocaman şekilde değil, daha ince yapılı hafif bir köpürmesi var. Bekletmeden ve çok fazla oyalanmadan duruluyorum. Temizleme sonrasında sırasıyla tonik, nemlendirici kısmına geçiyorum. Düzenli kullanımda gözeneklerim üzerinde küçük bir etkisi de oldu, derinlemesine temizlediği için eskiye göre daha az genişlediklerini gözlemledim.



Ürünün Ph'sı 5.5 ve paraben, alkol, renklendirici madde içermiyor. Kokusunu çok beğenmedim ama rahatsız da olmadım, zaten yüzde kalmıyor. İçeriğinde de zararlı bir şey dikkatimi çekmedi. 
Ürün Fransa üretimi ve açıldıktan sonra 1 yıl kullanım ömrü var. Ben La Roche-Posay ürünlerimi Kozmium'dan temin ediyorum, hem çok sık indirime giriyor hem de ikili setlerde oldukça uygun fiyatlarda satılıyor. Miktarı oldukça fazla, zaten azıcık bir ürün tüm yüze yettiğinden kolay kolay bitmiyor. Tüpün agzı da çok küçük olduğundan ürün foşş diye çıkmıyor. Uzun süre gidecek bir jel.



Siz bu ürün ya da marka hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce kullandınız mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

46 yorum:

  1. Klasik La-Roche Posay kokusu :D Benim elimde ''gıcır gıcır ' yapan Garnier temizleme jeli var. bitse de gitsem diyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garnier den hiç hoşlanmıyorum bana iyi gelmiyor, umarım seveceğin bir şey bulursun =)

      Sil
  2. Sitenin adını ilk defa duydum bakacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli indirimler var, markalar dönüşümlü olarak kampanyada oluyorlar =)

      Sil
  3. iki sene önce bende kullanmıştım bu ürünü cildim sivilceliydi ve çok iyi gelmişti :)

    YanıtlaSil
  4. ben bu jeli çok severim sivilce atakları esnasında kullanıyorum iyi oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de regl dönemi öncesi özellikle kullanıyorum o bir tane çıkan sivilce çıkmadı bu kez hatta. demek ki etkisi var :)

      Sil
  5. La Roche Posay çok sevdiğim bir marka... Özellikle hassas ciltler için, her cilt tipine uygun ürünleri var. Bu yaz hydraphase nemlendiricisini kullanıyorum, çok da memnunum. :)) Ellerine sağlık Evrim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, ürün çeşitliliği olması çok iyi her cilde göre =) beğenerek kullanmana sevindim canım, hiç duymadım o ürününü snaırım kuru ciltler için olsa gerek? ya da bana mı öyle geldi :D

      Sil
    2. Hem kuru hem karma-yağlı ciltler için nemlendiricisi var yine bu serinin, bildiğim kadarıyla. :)

      Sil
  6. Canım belki demişimdir kişisel bakım ürünleriyle, makyajla pek ilgim yok diye. Ama şu arkadaki porselenlere bayıldığımı söylemeye geldim :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha evet söylemiştiniz, yine de nazik yorumlarınızı eksik etmiyorsunuz hiç <3 o porselenlerin biri japınyadan ikisi çinden hediye geldi. Uzak Doğu kültürünü çok sevdiğimi duyan iki değerli insandan =) <3 <3 daha güzelleri sizin olsun :)

      Sil
    2. Harika! Yabancı ülkelerden, dünyanın başka topraklarından gelen hediyelere bayılıyorum. Güzel günlerin olsun ❤

      Sil
  7. la roche posay ürünlerini bende çok beğeniyorum.
    güzel günlerde kullanın
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ne güzel =) şimdiye kadar iki farklı ürününü kullandım ama ben de memnunum =) sevgiler

      Sil
  8. Ben de bu ürünü severek kullanmıştım ama kokusunu pek sevmemiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen =) neyse ki kalıcı olmadı benim yüzümde kokusu =)

      Sil
  9. Benim cildimde karma olduğu için bu ürünü merak ediyorum. Uzun zamandır alınacaklar listemde kendisi :) elimdeki yedek ürünler bitince mutlaka alıcam. Emeğine sağlık cnm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim okuduğunuz için =) umarım siz de memnun kalırsınız, çok sevgiler =)

      Sil
  10. Benimde elimdekinler bitse direk bu markaya yönelicem çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beklentilerini karşılar kuzum, benim hayatımın temizleyicisi olmadı ama gayet güzel, cildimi gerdirmemesi beğendim en çok =)

      Sil
  11. Sivilceli ciltlere iyi gelir mi acaba. .Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana sorarsanız cildiniz yağlı ya da karma ise sivilcelerin oluşumunu geciktirebilir veya azaltabilir. güzel bir temizlemesi var çünkü, termal su ile de yatıştırıyor. ama tabi sivilcelerin sebepleri, türleri farklı olunca çok bir şey söylemek istemem :) sağlık konusunda çok tavsiye vermek istemiyorum, anlayışınıza sığınıyorum =) <3

      Sil
  12. hoşgeldiniz =) ben zaten sizi takipteydim =) çok sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Hiç bilmediğim bir ürün. Ama aldığın üründen memnun kalman çok hoş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde çok ince araştırmalar yapıp ince eleyip sık dokuduğum için, kendime uygun olan seveceğim ürünler seçiyorum. firma gönderilerinde bile cilt tipimi söylüyor ona göre tester rica ediyorum. Yorumunuz için teşekkürler =)

      Sil
  14. Gerçekten çok iyi bi ürün geçen sene yazın çok yakındık kendisiyle ama kışın pek yeterli gelmemişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kışın benim cildimi biraz kurutabilir sanki, henüz denemedim ama yaz için ideal gerçekten =)

      Sil
  15. Ben de temizleme jeli arayisindaydim. Vichy almayi düşünüyordum ama o da cildi kusturuyor. Bu da öyle mi yada hic öyle olduğunu soyleyene rastladiniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç öyle bir bilgiye rastlamadım, vichy nin yıllar önce yeşil renkli yaglı ciltler için olan serisinden kullanmıştım, sivilcelerim artmıştı yaglanmayla birlikte. bunda böyle bir sorun yaşamadım, nazik bir temizleyici. bence şans verebilirsiniz cildinize uygun olanından =)

      Sil
  16. Markayi cok merak ediyorum insallah denemek nasip olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beğenirsiniz, tam cildinize uygn ürünlerinden tercih ederseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum. güzel bir marka =)

      Sil
  17. KAtiliyorum uzun zaman kullanilabilecek bir ürün, ben de kullaniyorum fakat henüz yarisina ancak gelebildim tahminimce , ellerine saglik <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de yarısına ulaşamadım henüz bir buçuk aydır duzenli kullanmama rağmen :D bereketli :D

      Sil
  18. Çok kalite bir marka. Denemeyi çok isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim, zaman zaman indirimlerde oldukça uygun oluyor =)

      Sil
  19. Termal su içermesi süpermiş güzel bir marka zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım o sayede oldukça yatıştırıyor cildi temizlerken =)

      Sil
  20. Benim cildime de uygun olacağını düşündüğüm bir ürün. Ama elimdeki jel bitmedi. Kolay kolay bitmiyor galiba bu jeller bi de düzenli kullanıyorum :) Dün eczaneden keçi sütü sabunu aldım yüzüm için biraz da eski yöntemleri deneyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım katılıyorum bu da kolay bitmeyenlerden =) keçi sütü sabununu bir dönem kullanmıştım severek, bazen kalanı banyoda kullanıyorum hatta güzeldir o da =) sevgiler

      Sil
  21. Yağlı ciltler içinse benim için demektir, uzun süredir aklımda, yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok güzel bir ürün. özellikle t bölgesinden şikayetçi olanlar için ideal =9 rica ederim ben teşekkür ederim zaman ayırdığınız için <3

      Sil
  22. Merhabalar,

    La Roche Posay Effaclar Yüz Temizleme Jeli’ni uzun zamandır kullanıyorum ve çok memnunum. Doktorumun tavsiyesi üzerine satın almıştım ve düzenli olarak bittikçe de satın almaya, kullanmaya devam ediyorum. Yüzüme en iyi gelen temizleme jeli. Benim bu ürünle ilgili yorumlarımı http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/urun-inceleme-la-roche-posay-effaclar-gel-akneli-ve-yagli-ciltler-icin-yuz-temizleyici-jel/ linkinde bulabilirsiniz. Daha önce kullandığım hiçbir temizleme jeli yüzümü La Roche Posay kadar iyi temizlemedi ve yatıştırmadı.

    Çok sevgiler ve selamlar 💜

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...