8 Haziran 2016 Çarşamba

Flormar Supermatte Rujlar - 208 Red Terracotta ve 210 Milk Chocolate

Herkese yeniden merhaba!
Bu aralar elimde ne kadar çok ruj olduğunu ve çoğunu yazmadığımı farkettim. Bu yüzden bir süreliğine ruj yazıları biraz fazla olacak gibi :)
Bu mat rujların da yazın da nude-kahve tonlardan vazgeçemeyenler ile canlı ama abartılı olmayan mercan tonlarını tercih edenler için harika iki seçim olduklarını düşünüyorum.



Bir tane canlı yaz rujum olsun diye 208 numarayı alırken yanında da dört mevsim severek kullandığım tonlardan olan 210'u da almadan edemedim. 

Ambalajları siyah ve klasik bir tasarıma sahip. Kapakları sağlam görünse de zamanla gevşeyebileceğinden dikkatli olunmalı diye düşünüyorum. İçerikleri nispeten iyi, çok rezil kimyasallar yok, paraben ve türevlerini de içermiyorlar. Kakao, shea vb gibi birkaç bitkisel yağ ile adını bilemediğim bir çiçeğin özünü barındırıyorlar. Sürümleri bir mat ruja göre oldukça güzel, ne çok sert ne de kremsiler. Bu arada matlık konusunda gördüğüm en mat rujlar değiller bu yüzden ben her mevsime uygun buldum.

benzer görünseler de aslında çok farklılar :)


Dudaklarınız atopik derecede kuru değilse çok fazla kurutacaklarını da sanmıyorum, altına hafif bir balm uygulanırsa bu sorun da ortadan kalkar. Çizgilere minimum doluyorlar, biraz da dudak yapınıza göre değişebilir. Eğer düzenli peeling yaptığınız, neme doymuş dudaklarınız varsa gerçekten harika duruyorlar. Birşey yiyip içmeye çok fazla dayanıklı olduklarını söyleyemem ama birden yok olup giden rujlardan da değiller. Yeme-içme olayına girmezseniz birkaç saat sürdüğünüz gibi duruyorlar. 


208 Red Terracotta, adından da anlayabileceğiniz gibi kırmızı ile turuncunun harika bir karışımı. Ben kendime turuncu ya da düz kırmızı rujları yakıştırmıyorum buna rağmen bu karışım rengi çok sevdim. Tam ayarında bir yaz ruju bana kalırsa. Kışın da kahverengi/bej/haki yeşil tonlarında giysilerle inanılmaz yakışacak bir renk bence. İçerisinde neonluk barındırmayan, çok canlı renklerden hoşlanmayanlar için ideal bir kızıl-kiremit turuncusu. Tek farklı nokta, dudağınızın kendi rengine göre koyuluk ya da bir tık açıklık konusunda değişim göstermesi olabilir. Mesela benim dudaklarım koyu pembemsi olduğundan ben sürünce görünen rengi elde edebiliyorum ama çok açık renk dudaklarda bir tık daha açık durabiliyor. Kısacası kiremit kızılı turunculardan hoşlanıyorsanız göz atabilirsiniz.
210 Milk Chocolate ise bir damla kahvenin, gül kurusu pembe ile güzel uyumundan ortaya çıkan harika bir renk. Dudak rengine göre değişebilse de genel olarak klasik koyu gül kurusundan ya da kahve pembe tonlarındaki diğer rujlardan çok farklı duruyor. Bu kış elimden düşürmediklerim arasındaydı. Hafif günlük makyajda bu rengi sürdüğümde yüzüm daha canlı ve enerjik görünüyordu, yani hiç bir şey sürmeseniz bile ifadeye canlılık katan bir ruj olduğunu düşünüyorum. 



İkisinde de o ağır klasik ruj kokusundan yok, hatta kokuları var mı emin bile olamadım, yok gibi hafif çünkü. Ben indirimde tanesini 7 tl ye almıştım, zaman zaman indirime giriyorlar. Her biri 4,2 gr. Açıldıktan sonra 18 ay kullanım ömürleri var. 
Umarım çok uçuk renkler kullanmayı sevmeyenler ama değişiklik olsun diyenlere de bir fikir verebilmişimdir.
Sevgiler
Evrim

53 yorum:

  1. 208 numara çok güzelmiş...

    YanıtlaSil
  2. çok enteresan. rujların resimlerine bakıyorum aa dedim okumadan nedenki 2 aynı ruj:)
    sonra swachları gördüm ne kadar farklılar.
    güzel günlerde kullanın:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet tam da o yüzden resimlerden birinin altına not düşme gereği duydum :D :D aynı gibiler ama alakasızlar. ankarada adam gibi açmıyor güneş, fotoğraf çekmek, düzgün ışık yakalamak zulüm :D
      çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun <3

      Sil
  3. Bende de milk chocolate rengi var çok severek kullanıyorum,yapıları da stick ruj için gayet iyi.Sürümü kolay,kuruluk da yapmıyor,daha ne olsun!Güzel günlerde kullan canım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım güzeller fiyatlarına göre, senin de severek kullanıyor olman mutlu etti =) çok teşekkür ederim sen de sağlıkla kullan <3

      Sil
  4. Nefis tanıtım yapıyorsun Duygun kızım.İnan kullanmam ama alıp süresim geldi.Kutlarım canım.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacım çok çok teşekkür ederim =) fotoğraf çekmek benim için bir zevk, telefonumun kamerası kötüydü artık üşenmeyip makina ile çekmeye çalışıyorum iyi olsunlar diye :) beğenmenize çok sevindim, kocaman sevgiler <3

      Sil
  5. Renkler ve fotolar çok hoş olmuş ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim!! beğenmen beni çok mutlu etti sevgili Fenomen <3 <3

      Sil
  6. 210 tam benim rengim imiş, 208 ise denemek istediğim bir renk oldu.. Hazır yazda gelmişken önerini değerlendireyim :)
    Ellerine sağlık, kocaman sevgilerim ile^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önerilerimi okuduğun için kocaman teşekkürler canım=)) dene bakalım umarım seversin, güzel ayarında canlı bir renk. sevgiler <3

      Sil
  7. Güzel renklermiş, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. 208 rengi benim en sevdiğim renk tonlarında ve fiyatı çok uygunmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim canım, evet fiyatı uygun tonlar da ara tonlardan =)

      Sil
  9. İki renkte öok güzel görünüyor fiyatları da uygun güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  10. Güle güle kullan. İkisi de aynı gibi geldi. Ama bileğinde ne kadar da farklı duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım sorma ışığın azizliği :D bileğimde belli oluyor neyse ki =) çok teşekkür ederim <3

      Sil
  11. Mat rujlara düşkün oldum. Renkler klasik ve güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ben de vazgeçemiyorum kolay kolay yaz gelmesine rağmen =) güzel renkler özellikle 210 çoğu kişiye hitap edecektir =)

      Sil
  12. 210 favorim oldu :) Ama turuncusu da çok güzelmiş ben kullanamam orası ayrı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım 210 favorim benim de. turuncu olan dudakta riskli durmuyor, ben de kullanamam sanıyordum ama azıcık zorladım fikrimi deiştirdim. tabi yine de her zaman elim gitmiyor =)

      Sil
  13. Evrim, yazını okuyunca ilk kez mat rujlar konusunda ümitlendim :) Dudaklarım atopik derecede kuru aslında, hiç bir mat ruja bir saatten fazla tahammül edemiyorum, o da hava sıcaksa... Flormarlar sanki o kadar mat değil, satin yapıya yakın gibi geldi, bana daha uygun olabilir, ne dersin??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım çok da satin değiller ama taş gibi sert de değiller. dediğim gibi altına renksiz bir balm uygularsan satin gibi oluyorlar ama, normalde de sürümleri zor değil evet ama balm ile kendine daha uygun hale getirebilirsin =) benim dudaklarım da çok çok kuru ben öyle kullanıyorum =)

      Sil
  14. 210 bir harikaymış canım ya <3

    YanıtlaSil
  15. Evrim merhaba, öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim.
    210 numara favori renklerimden :) güle güle kullanın. mat rujlar sürmeden önce biraz dudak kremi sürüyorum ben de daha rahat uyguluyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ne demek =) beğenmenize sevindim, evet dudak kremiyle daha güzel oluyor mat rujlar :) sevgiler

      Sil
  16. Güle güle kullan canim 210 benlik gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoğu kişinin seveceği bir renk canım evet =) çok teşekkürler

      Sil
  17. Renkleri çok güzelmiş :)) Hiç mat ruj kullanmadım, belki flormarla deneyebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim =) bunlar dudakları çok kurutmayan kolay sürümlü mat rujlardan, deneyebilirsin =)

      Sil
  18. blogunuza reklam vermek istiyorum bilgi verirseniz sevinirim. reklam@otekikalem.com mail adresimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  19. 210u hemen not aldım tam benlik :)

    YanıtlaSil
  20. Flormarın bu ruhlarından bende kullanıyorum ve cok memnunum sendeki renklerde çok güzel :) bende renkler aynı sandım ama değilmiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) canım çok teşekkür ederim, sen de sağlıkla kullan =)

      Sil
  21. 210u çok beğendimm güle güle kullan ;)

    YanıtlaSil
  22. Ikisi de güzelmis. Ben bauen yazin da kullanirim bronz tende de güzel duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de öyle mat rujdan vazgeçemiyorum. mat var, mat var çünkü. söylediğim gibi bu iki renk özellikle yaza çok uyuyor =)

      Sil
  23. İkisini de alacağım sanırım. Çünkü mat ruj aşkı :)

    YanıtlaSil
  24. kuzusu çok teşekkür ederim ya :) çok mutlu ettin beni yine :) note rujlarına çok benziyorlar haklısın çok, hatta ambalaj tasarımları aynı sadece marka farklı. iyi çekmiş bak dikkatini =) içeriği de benziyordur mutlaka ikisinde de temel yağlar var dediğin gibi. okuduğun beğendiğin için, güzel yorumun için asıl ben teşekkür ederim =) <3

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...