18 Haziran 2016 Cumartesi

Eco Tools Fresh & Flawless 5'li Seyahat Boy Makyaj Fırçası Seti

Herkese merhaba!
Bu yazımda sizlere çok sevdiğim ve sınırlı üretimle ara ara satışa çıkan bu fırça setinden ve biraz da fırça sektörüne bakış açımdan bahsetmek istedim.



Yaklaşık 4,5-5 yıldır Aliexpress'ten alışveriş yapıyorum. Hatta ben ilk alışverişe başladığımda ne sosyal medyada ne de bloggerlar arasında bu kadar ünlü bir site değildi, artık herkes çoğu ihtiyacını uygun fiyatlarla oradan karşılar oldu.
Ben ilk aldıklarımı tedirginlik içinde beklerdim acaba gelecek mi, acaba aynısı mı diye :) Neyse ki artık sitenin gurusu oldum, 100 alışverişimden 1 tanesinde sorun 'bellllki' yaşıyorum.

En son yaptığım alışverişlerin biri de bu fırçalar oldu. Özellikle yazmak istedim çünkü ülkemizde bir adet fırçaya verdiğimiz paraya, ben yaklaşık 10 tane alıyorum. Ve aldığım hiç bir fırça kalitesiz çıkmadı bugune kadar. Orjinalleri ile karşılaştırma fırsatı bile buldum, aralarında 80-100 tl edecek bir fark göremedim. Bence kdv, lüks vergisi vs vs derken inanılmaz derecede kazık yiyoruz. Eskiden bir sünger bir allık fırçamız olurdu, her türlü makyajımıza yeterdi. Tüketim sektörünü gaza getiren üretim sektörü, her konuda olduğu gibi kozmetik ve makyaj konusunda da kendini aştı. Biz kadınların neye zaafımız olduğunu bizden iyi biliyorlar ve buna göre herşey için bir şey üretip bize satmayı başarıyorlar. Kendi adıma neyse ki para harcama konusunda oldukça bilinçlendim 4-5 yıl öncesine göre. Artık herşeyin kaliteli ama en uygun fiyatlısını araştırıp bulup onu alıyorum.

Tabii ki demem o değil ki herşeyinizi AliExpress'ten alın, oradaki herşey çok kaliteli. Hayır, tam tersine siteyi ve satıcıları iyi tanımıyorsanız hüsrana uğrayabilirsiniz. Ben sadece muadil konusunda başarılı ürünler satan dükkanlardan yaptım alışverişlerimi ve hiç pişman olmadım. Renkli kozmetik ürünlerine bulaşmamak en iyisi tabi orada çünkü çoğu şey taklit. Yine de çok güzel, başarılı şeyler olduğu oluyor.
Bu yazımla site hakkında ufak düşüncelerimi de paylaşmak istedim çünkü Aliexpressten tonla şey alıyorum, her aldığımı burada şunu aldım bunu aldım diye yazmıyorum. O yüzden fiyat/performans olarak çok başarılı bulduğum şeylere değineceğim sadece.



Bu set el kadar boyda fırçalardan oluşuyor çünkü seyahat seti. Ancak ben günlük makyajımda da kullanıyorum, çok da memnunum. Yani görsel olarak da, performans ve kalite olarak da beni oldukça tatmin ettiler. Bu set ülkemizde satılmıyor şimdilik bildiğim kadarıyla. EcoTools'un bambudan setleri ve tekli fırçaları satılıyor, Gratis'te filan görüyorum. Fakat bir tane far fırçası bile bana o kadar pahalı geliyor ki elim varmıyor almaya. Bu setin bana geliş fiyatı burada satılan fırçalardan birinin fiyatına denk geldi gerçekten. Üstelik orijinal özel üretim EcoTools.




Baktığınız zaman kozmetik mağazalarında satılan çoğu makyaj yardımcısı ürün de Çin malı zaten. Üzerine marka, vergi ve bir takım karlar koyunca uçuk fiyatlara fırlıyor haliyle. Elbette ki taklitlerinin yapılamadığı çok başarılı fırça/sünger markaları da var ancak ben profesyonel olarak makyaj yapmıyorum, ya da mesleğim bu değil. Bu yüzden günlük makyajımda bana yetip de artacak şeylere tonla para dökmüyorum. O parayı daha temiz içerikli ve sağlıklı ürünler almak için biriktiriyorum.






Fırçalar çok yumuşak. Ürünün tozutmasına sebep olmuyorlar. Gerçekten çok doğal görünümde, cildimle bütünleşmiş bir makyaj elde edebiliyorum. Tasarımları da son derece zarif ve göz alıcı. Bambudan, renkli bitki desenli sapları var, doğaya saygılı maddelerden üretilmiş. Yıkamama rağmen bozulma, dökülme olmadı.



Soldan sağa 1 numaralı olan 'Flat Concealer Brush' düz kapatıcı fırçası. Küçük ve dar böglelere likit kapatıcı uygulamak için birebir.
2 numaralı 'Buffing Concealer Brush' kapatıcının cilt ile bütüleşmesini sağlamak için var. Kapatmak istediğiniz noktasal sorunlar, sivilce ve kızarıklıklar için ideal.
3 numaralı 'Precision Foundation Brush' hassas fondöten uygulama fırçası. Uzun kılları ile fondöteni en ince halde ve doğal bir şekilde uygulamak için ideal. Küçük ve dar bölgeler için uygun. Sivri üçgen yapıdaki ucu ile göz altlarına uygulama kolaylığı sağlıyor.
4 numaralı 'Complexion Blending Brush' dairesel hareketler ile makyajı bitirmek, likit ten ürünlerinin birbirine karışmasını sağlamak için ideal. 
5 numaralı 'Full Powder Blush' tüm yüzde kusursuz bir bitiriş sağlamak için pudra, bronzer ya da allık uygulamaya yarayan fırça.
Tabii ki siz üzerinde yazanların dışında kendi istediğinize göre kullanabilirsiniz her türlü fırçayı. Bence bu konuda bir kural yok, kim hangi fırçayı ne şekilde tercih ediyorsa öyle kullanmalı.



Bu ürünü sitede 'YiWu Fashion Show' adlı satıcıdan aldım. Dediğim gibi belli 
zamanlarda sınırlı üretim olarak satışta oluyor. İsteyenler satıcıyı takibe alıp (eğer dükkanın adı değişmediyse ya da kapanmadıysa) ürünü satıştayken yakalayabilirler. Başka satanlar da oluyor, siteden anlıyorsanız onlardan da almak mümkün. 7 $' a yani 3 tl den hesaplarsak 21 tl'ye elime ulaşmış oldu ki zaten kargo bedavaydı. 
Uzun bir yazı oldu ama sohbet havasında yazmak, biraz da konu hakkında fikrimi belirtmek, uygun fiyatlı alternatif bulmanın mümkün olduğuna değinmek istedim. Tabii bunlar benim fikrim, kimseyi de şuna buna çok para harcıyor diye yargılamam, kime ne :)
Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Siteden fırça alışverişi yaptınız mı? Memnun musunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler
Evrim

24 yorum:

  1. valla keyifle okuduğum ve hak veriyorum sana burda bi çok şeyde iyi bi kazık yiyoruz malesef :( bu arada fırçaların desenli kısımlarına bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemfikir olmamıza çok sevindim, umarım düşüncelerimi kimse yanlış anlamaz :) Beğenmene de sevindim canım daha güzelleri senin olsun :)

      Sil
  2. Çok haklısınız aslında, fırça tarzındaki ürünlere çok para vermek bana göre de değil. Bugüne kadar hiç yurtdışı alışverişim olmadı. İnşallah ilerleyen zamanlarda fırça konusunda bir şans vermek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım memnun kalırsınız gelecekteki alışverişlerinizde. yani dunyadaki en kaliteli fırçayı alsanız, bir ay sonra sözüm ona daha kalitelisi çıkıyor. bence bunun sonu yok. makyaj yapmamıza yardımcı oluyorsa, memnunsak , iş görüyorsa tonla para harcamak niye? :)

      Sil
  3. Fırçaya yatırım yapmayı bende sevmiyorum, bir kaç tane fırça olsun yeter. Her şeye yetiyor valla. Çok uyguna almışsın canım güzel günler de kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum canım, teşekkür ederim çok daha iyilerine sahip ol inşallah =)

      Sil
  4. Yaaa çok güzel duruyorlar, ecottolsu ben de seviyorum ama gerçekten pahalı, canım güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. evet bizim ülkemizde çok pahalı, yurtdışında çok çok daha uygun. özellikle aliexpresste başarılı maudillerini ve orjinallerini uygun fiyata bulmak mümkün =)

      Sil
  5. Görüp acaba nerden almış alayım bi' dedim ki bizim siteymiş. Baya baya alışverış yaptığım bır yer burada alabılecegım urunlerı dahı sıteden sıparıs verıyorum bana görede aynı urun ve hedıyesı oluyor, ındırımı oluyor... Bunlarda çokça tatlı. Pek yuz makyajı yapmıyorum ama 21 lıra gıbı bır fıyata hemde begenıden gecmış bır urunu alırım, sonra kullanırım 😂💪🏻 Tesekkurler paylastıgınız ıcın (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle o konuda aynıyız, ben de buradan alabileceğim şeyleri çok daha ucuza sürekli aliden alıyorum. artık evden sadece yiyecek ve kozmetik alışverişi için çıkıyorum :D :D beğenmenize sevindim =) sevgiler

      Sil
  6. Bende bu siteleri biliyorum ve fırça konusunda endişeliydim yakın zamanda bende kesinlikle alıcam eğer aynısını bulursam teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, umarım bulup alrsınız gerçekten bu kadar uygun fiyata bu performans çok iyi =) aynı satıcı olmasa bile baska güvenilir satıcılar olduğuna eminim =)

      Sil
    2. Merhaba :)) inşallah bulurum güveniyorum kendime basaracanım :))

      Sil
  7. Bende Aliexpress kurdu oldum artık ama o 100 alışveirşten bir tanesi bana hiç ulaşmadı. Şu an ulaşacak gibi de durmuyor. Bıraktık artık aliexpress işlerini sanırım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hala arada alıyorum ama ilgimi çeken şeyler azaldı resmen :D ala ala doydum :D evet o bana da oldu 2-3 kez. birinde tekrar yolladılar geldi diğerleri meçhul :D

      Sil
  8. Bu kızlar niye makyaj yapar anlamıyorum. en iyisi doğallık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orası öyle haklısın can can :D ama şöyle düşün, kendi adıma makyajsız halimi beğeniyorum ama makyaj yapmak bir ressamın tuvalini istediği gibi boyaması gibi düşünülebilir. ben eğleniyorum, biraz o yüzden yapıyorum =)

      Sil
  9. Bence de çok uygun ve güzel bir site, fırçalar da çok güzelmiş mutlulukla kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım daha güzelleri senin olsun inşallah =)

      Sil
  10. Her cümlenize katılıyorum kesinlikle. Dünya paraya bazen değmeyecek ürünler ediniyoruz. Ama hala Aliexpressten alışveriş yapamama özürlüyüm ne yazık ki. Bi cesaret...
    Güle güle kullanın, bayıldım fırçalara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle ne yazık ki üstin kalite de olsalar hak ettiğinden çok daha uçuk fiyatlara satılıyor bazı şeyler ülkemizde ne yazık ki. bu fırça olayı da aynı şekilde. bugune dek hiç gidip gratis watsonstan yüz liraya bes fırça almadım. umarım bir gün deneyimlerseniz aliexpress ten alışverişi, memnun kalırsınız. çok sevgiler =)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...