14 Haziran 2016 Salı

Catrice All Matt Plus Parlama Karşıtı Pudra - 010 Transparent

Merhaba :)
Nasılsınız? Umarım haftanız güzel başlamıştır. Bugün sizlere sıcaklar başlamışken karma ve yağlı ciltlerin yazın da kullanmayı tercih ettiği makyaj ürünlerinden olan, matlaştırıcı etkideki bu pudrayı anlatacağım.



Catrice'in birkaç ürününü kullanıyorum ve hepsinden memnunum. Bu pudra da gruba en son dahil olanlardan. Elimde Rimmel London'un matlaştırıcı pudrası vardı fakat dibi göründü ve kendisi uzun süre matlık konusunda beni çok tatmin etmediğinden bu kez tercihimi bundan yana yaptım.



Ürünün üzerinde 12 saate kadar dayanıklı olduğu, parlamayı kontrol ettiği, matlaştırıcı etkide olduğu ve ultra ipeksi bir dokuya sahip olduğu yazmakta. Her cilt tipine uygun olduğu ve dermatolojik testten geçtiği de belirtilmiş. Yağ ve paraben türevi de içermiyor. Arkasındaki yazıda da ışık yansıtıcı pigmentler barındırdığı yazıyor.



10 gr'lık tamamen şeffaf ambalajında satılıyor ve yanılmıyorsam 11-12 tl gibi bir fiyatı var, tam emin değilim. Kapağı sağlam kapanıyor, açılma riski deforme olmadığı sürece olmayacaktır. Almanya üretimi ve açıldıktan sonra 1 yıl kullanım ömrü var. Burnunuzu ürüne dayamadığınız sürece kokusu gelmiyor ama çok çok hafif bir kokusu var. Hoş ve sakin bir koku bu. 


Gelelim benim yorumlarıma. Öncelikle elimdeki diğer matlaştırıcı pudra olan Rimmel London Stay Matte'a göre daha kalıcı olduğunu söyleyebilirim. 12 saate kadar dayanır denmiş ancak bu külliyen yalan :D Sıcak günlerde ancak 3-4 saati buldu benim yüzümdeki kalıcılığı. Kışın veya daha serin günlerde bu süre artabilir. T bölgemdeki parlamayı çok başarılı bir şekilde kontrol altına aldı, üstelik etkisini kaybetmeye başladığında da cildimde birden aşırı yağlanmaya/kusmaya da sebep olmadı, sadece daha doğal bir görüntü geldi yerine. Bu arada dokusu gerçekten çok güzel. İnce sayılabilecek yapısı cildimde ağırlık yapmadı ve kalıp gibi göstermedi. Fırçayla çok daha hafif uygulanıyor, ben pudra ponponu ile sürdüğüm halde yüzümde pudra varmış etkisi yaratmadı. Gözeneklerimin görünümünü artırmadı. Fotoğraflarda da bembeyaz hayalet gibi göstermeyen, aksine ten ile bütünleşip doğal bir canlılık ile matlık sağlayan bir pudra olduğunu farkettim. Yani ışık yansıtıcı pigmentler de işe yarıyor bence. Bu arada bendeki en açık tonu olan 'transparent'.



Tabi bu yorumlarım benim cildimdeki etkileri, cildim karma. Yazın yağlıya dönük karma da olabiliyor. Ayrıca yüksek düzeyde olmasa da bazı içerik ve bileşenlere karşı hassas olduğunu da söylemeliyim. Özellikle gözenek tıkayan ürünler bende kaşıntı ve kızarıklık yapabiliyor bazen, ama bu pudrada hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Herhangi bir alerjik durum başıma gelmedi. 
Tozutması çok az, fırça ile var, sünger ile yok diyebilirim. Oldukça sevdiğim, fiyatına göre başarılı bulduğum bir pudra oldu. Gördüğüm en uzun züreli matlık sağlayan pudra olmasa da hafif yapısı sayesinde gün içinde tekrarlamakta sakınca görmediğim, çantaya at çık bir ürün. 
Ürünü merak edenler için umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur. Karma ve yağlı ciltlerin sevebileceğini düşünüyorum. Siz bu ürünü kullandınız mı? Düşünceleriniz neler, benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler
Evrim

41 yorum:

  1. Fiyat olarak iyiymis gule gule kullanin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, içeriği de nispeten iyi, çok teşekkür ederim =)

      Sil
  2. dokusu benim de hoşuma gitti mutlaka bakacağım bu ürüne teşekkürler tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım, bak bakalım, bir de toz pudrası vardı sanırım Catrice'in ona da bak =)

      Sil
  3. Parmağındaki gibi renk veriyorsa göz farı bile yaparım ben onu :D kuru ciltli olmasam ilk alınacak ürünüm olurdu çok güzel bir ambalajı var. Güle güle kullan cnm sen de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuuzm rengi var ama dağıtınca yok oluyor, transparan olduğundan. far olur mu bilemedim. ama göz kapağını çok güzel eşitliyor ince de olsa =) kuru cildine yaramaz bence bebeğim, zaten senin pudraya da ihtiyacın yok <3 çok teşekkür ederim öpüldün :*

      Sil
    2. sağ ol biriciğimm <3 öptüm ben de

      Sil
  4. Gayet güzel tanıtmışsın yavrum yine.Öneriyorsun.Gençsiniz, bu ürünlerin öyle hasbel kader alınmasının ne kadar yanlış olduğunu göz ardı edenler ciltlerine ihanet edenlerdir.Kadın önce yüzü ile saç ve cildiyle ilk izlenimi bırakır.İyi yayınlar dileklerimle Duygun.Sevgiler yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece ablam :) evet kaıtlıyorum, içerik çok önemli, eskiden dikkat etmezdim ama artık mümkün olduğunca dikkat ediyorum, bilinçleniyoruz bu konularda da. İlk izlenim bence de saç ve yüzdedir, çok önemli gerçekten. Size de iyi yayınlar, ilhamınız eksik olmasın <3 Sevgiler kocaman =)

      Sil
  5. Elimde bu ara gereksiz miktarda pudra var Evrim, bir ikisi bitince Catrice'ye de bakayım. Ellerine sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D bende de rimeller aynı öyle gereksizce birikti bu aralar :D bittiğinde bak bakalım, cildine uyarsa sevebilirsin =) teşekkürler canım...

      Sil
  6. fotolarda pekoş duruyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler kuzusuuu :D senin yorumlar beni çok güldürüyo hep gel sen :)))

      Sil
  7. çok güzel anlatmışsın o çok övülen rimmel london bende hiç işe yaramıyor zaten dibini baya bir gördüm onu emekli edip bunu alabilirim en azından yanımda taşırım yani ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyup beğendiğiniz için çok teşekkür ederim :) evet milletin bayıla bayıla kullandığını görüp almıştım ama biraz fıs geldi bana da rimmelinki :) bu biraz daha iyi bence, en azından bende fark yarattı =)

      Sil
  8. Karma ciltli olarak merak ettim. Şuan Essence markasının transparan pudrasından oldukca memnunum bittiği zaman buna da bakarım canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu ben de kullandım hatta iki tane bitirdim gerçekten güzel o da. ama artık kalmıyor sanırım hiç görmez oldum. bu da essenceye benziyor bana kalırsa =)

      Sil
  9. Çok özel zamanlarda stik kapatıcı kullanıyorum. Benim Cildim kuru olduğu için sanırım bana uygun değil ama çevremde soran olursa tavsiye ederim. Teşekkür ederim paylaşım için. Takipteyim bloğunu. Bende bloğuma beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuru ciltlerde pullanma yapabiliyor bu tarz mat ürünler. okuduğunuz için ben teşekkür ederim =) ben takipteyim sizi zaten =) sevgiler

      Sil
  10. Böyle bir şey arıyordum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım ben teşekkür ederim okuduğun için =)

      Sil
  11. Çoook nadir pudra kullandığımdan bu konuda biraz cahilim. Sadece fardan önce göz kapaklarımı sabitliyorum. Transparan bir pudranın bu kadar pigmentli olmasına (Ne dedim ben şimdi?^^) şaşırdım açıkçası. Beninki bitmek üzere bi şans verebilirim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D :D evet parmakta pigmentli duruyor ama dağıtıldığında renk vermiyor, o sayede kalıp gibi durmuyor yüzde beyaz olmuyor =) eğer cildiniz karma ya da yağlı ise şans verebilirsiniz =)

      Sil
  12. essenceninkini almayı bekliyodum da bulamam artık galiba olmadı bunu alırım bende teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. essence inkini çok sevrek kullandım iki tane bitirmişliğim var ama sanırım çok satılıyor ben de bulamıyorum, bu da onunla aynı işi görüyor bence :) deneyebilirsiniz, sevgiler =)

      Sil
  13. Evrim karma ciltli birisi olarak şimdi yaz sıcakşığıyla beraber t bölgesi bende parlamaya başlayacak bu ürünü gördüğüm iyi oldu :)) ben daha önce kullanmamıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı sorundan ben de muzdaribim =) dediğim gibi gördüğüm en güzel pudra değil ama boş bir ürün de değil, 3-4 saat yaz sıcağında durdu yüzümde =)

      Sil
  14. Merhaba; blog keşif etkinliğinden geliyorum.Blogunuzu takibe aldım.Bloguma beklerim bende :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz =) ben sizi önceden takibe almıştım zaten =) çok teşekkür ederim geldiğiniz için, sevgiler <3

      Sil
  15. Gün içerisinde tazelendiğinde daha kolay da biter bu sayede, renk tonunu ve yapısını sevdim fotoğrafladan, güle güle kullan Evrimcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim =) gramajı çok büyük olmadığından seversen ve günlük kullanırsan öyle çok da uzun sürüneceğini sanmam, bitirmesi zor değil =))

      Sil
  16. Dokusu çok güzel görünüyor. Denemek istediğim ürünlerden biri.

    YanıtlaSil
  17. Yay gələndən ən çox burun və ətrafı, yanaq bölgəsi çox yağlanır və bir də baxıram o bölgə par-par parlayır -_- və yenə ancaq o bölgədə makyaj tez axıb yox olur. Bu pudranı sınayım gərək. Bir də mən pudranın da pul pul, durmağından çəkinirəm dərimdə. Ya da çox quru və qabıq vermiş dəri kimi görünürmü? Çünki məndə bu problem olur. Görüntü olaraq elə/öylə görünməsindən çəkinirəm pudraların. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nanacım bu tarz matlık veren pudraları tüm yüzüne değilde sadece T bölgene yani burun ve yanak kıyılarına kullanırsan pul pul duracağını sanmıyorum. anladığım kadarıyla senin cildin de benimki gibi karma. bende sadece parlayan yerlere geçiyorum, pul pul durmuyor. yaz geldiğinden beri kullanıyorum bu pudrayı memnunum, fiyatı da uygun =)

      Sil
  18. Benim cildim çok kuru olduğu için düşündürdü , güzel paylaşım olmuş ama ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuru ciltler pudrayı pek sevmez zaten, bu karma ve yağlı cilde göre daha çok canım =) okuduğun için teşekkür ederim, kocaman sevgicik <3

      Sil
  19. Yanıtlar
    1. Merhaba, Rossmann mağazalarında Catrice standlarında bulabilirsiniz Sevgiler =)

      Sil
  20. Acaba esmer tenlilerde kullanabilir mi bu rengi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence kullanılabilir çünkü transparan pudra olarak geçiyor =) sevgiler

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...