26 Eylül 2015 Cumartesi

Sally Hansen - Vitamin E Tırnak ve Tırnak Eti Bakım Yağı

Merhaba!
Umarım bayram tatiliniz güzel geçiyordur :)
Bu yazımda size son zamanlarda çeşitli sebeplerden mahvolan tırnaklarımın kurtarıcısı olan bu tırnak bakım yağından bahsetmek istedim. 
Sally Hansen'in büyük kuaför salonlarından tutun da tırnak bakım merkezlerine kadar çoğu yerde tercih edilen bir marka olduğunu biliyoruz. Ojelerinin kalitesi de cabası.




Bu benim ilk tırnak bakım yağım. Daha önce hiç kullanma gereği duymamıştım ama son zamanlarda taşınma, temizlik, sürekli kimyasala maruz kalma ve yeterince nemlendirememe sebeplerinden dolayı tırnaklarıma birşeyler oldu.
Bir de yaklaşık 2 ay önce acil ihtiyaçtan dolayı dandik bir asetonla ojelerimi silmek zorunda kaldım. Aslında ne olduysa ondan sonra oldu. Tırnaklarımdaki besin dokusu zarar gördü sanırım. Hem eskisi gibi parlak değil hem de çok mat görünmeye başladılar. Bir yazıda da elleri çok sık yıkamanın, tırnaktaki besleyici yağı aldığını, bu nedenle de kuruluğa, kırılmalara yol açabileceğini okumuştum. Tüm bu sebepler birleşince ortaya güzel tırnakların çıkması imkansızdı zaten :) Milföy hamurunu bilirsiniz, çıtır çıtır lezzetlidir. Ama o görüntü tırnakta hiç güzel durmuyor :) Uçlarının katman katman ayrıldığını ve yastığa takılsa tırnaklarımın kırıldığını gördüğümde alarm durumuna geçtim. Beslenmesine dikkat eden biri olsam da yine de eczaneden takviye Biotin hapı aldım ve 2 aydır düzenli içiyorum.



Bir yandan da bu bakım yağını düzenli, hatta aklıma her geldiğinde kullanıyorum. Geçrekten 2-3 kullanımdan sonra hemen fayda sağladığına tanık oldum. Hem kırılmalar azaldı, hem de tırnak yüzeyimdeki matlık geçti. Şimdi mümkün olan her an, ellerimi çok kullanmayacağım zamanlar hemen sürüyorum ve emilmesini bekliyorum. Çok çabuk emildiğini söyleyemem ama sabırla beklerseniz sonunda tırnaklarınızın nasıl toparlandığını görebilirsiniz.



İçeriğinde sadece tırnakları değil tırnak etlerini de besleyen E vitamini, buğday yağı, aloe, kayısı çekirdeği yağı, aspir yağı ve panthenol bulunuyor. Manikürün ömrünü uzatarak tırnak etlerinin yumuşamasını sağlıyor. Benim tırnaklarımın çok maniküre ihtiyacı olmasa da yine de etlerimi yumuşattığını gözlemledim. Bir de eskisine göre daha hızlı uzamaya başladılar. Sanırım bu ve bunun gibi yağları kullandığım süre boyunca tırnak etlerimi kesmeme gerek kalmayacak. 
Oje süreceğinizde altına değil üzerine sürmeniz tavsiye ediliyor çünkü yağ olduğu için ojeyi tırnakta tutmuyor zaten.



Kokusu ağır değil, burnunuzu yaklaştırmadığınız sürece almıyorsunuz. Kendine has yağların birleşiminden gelen hafif bir kokusu var. Ben biraz susam yağına benzettim.
Ambalajı şeffaf, normal oje şişelerine göre azıcık daha uzun. Bir damlası ile 3-4 tırnağa yetecek kadar yağ alabiliyorsunuz bu yüzden çook uzun süre yeter diye düşünüyorum.
Bildiğimiz oje fırçası gibi bir fırçaya sahip ve kullanışlı. 
Ben eczaneden indirimle 10 tl'te almıştım. Normal satış fiyatı 22-24 tl arasında değişebiliyor.
Hakkını veren, gerçekten gözle görülür fayda sağlayan bir ürün. Açıldıktan sonra 2 yıl ömrü var. Eğer siz de ciddi tırnak kırılmalarından, yavaş uzamadan ve sağlıksız tırnak/tırnak derisinden yakınıyorsanız bu ürünü deneyebilirsiniz. 
Sevgiler
Evrim

2 yorum:

  1. Tırnaklarını dinlendirmelisin canım...ojeye ara ver

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazımda aslında oje kaynaklı olmadığı, kırılmanın sebeplerini belirtmiştim... o dönem neredyse hiç oje sürmüyordum bile :) nereden çıkardınız ojeden olduğunu? bir de bu yazım aylar öncesine ait, artık tırnaklarım kullandığım ürünler sayesinde hiç olmadıkları kadar sağlam ve sağlıklılar oje sürdüğüm halde :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...